Hírek, receptek, aktualitások

Kesuital egyszerűen

Szujó-Hencsei Éva
Szujó-Hencsei Éva
2020.10.19 12:10
Kesuital egyszerűen

Gyakran készítünk kesuitalt, mert amellett, hogy lágy ízével sok mindenhez passzol, kiemelkedő ásványianyag-tartalma miatt nagyon egészséges is. Mi nem szoktuk előzetesen beáztatni - erről majd írunk egy másik blogbejegyzésben :) -  és mivel a puhább magok közé tartozik, így kb. csak 5 perc az elkészítése.

Mihez használjuk? A reggeli kávénkba tej helyettesítésére, chai lattékhoz, krémlevesekhez, de készítettünk már belőle isteni joghurtot is...

Hozzávalók:

1 bögre kesudió (kb. 150 g)
1 L víz
1 csipet só
Ízlés szerint édesítő és/vagy vanília

Elkészítés:

  1. Tedd a kesudiót a NutraMilk keverőtáljába
  2. Indítsd el a BUTTER programot, állítsd 2-3 percre az időzítőt és nyomd meg a START gombot
  3. Ha a BUTTER program lejárt, öntsd a keverőtálba a vizet (TIPP: Ha szeretnéd ízesíteni az italt, az ízesítőket is ekkor érdemes belekeverni – 1 csipet só minden növényi italnak kihozza az ízét)
  4. Nyomd meg a MIX gombot (ne változtass az 1 perces programidőn) és a START gomb megnyomásával indítsd el a programot
  5. Ha lejárt az 1 perc, nyomd meg a DISPENSE gombot, majd a START gombbal indítsd el a programot és a csapot megnyitva töltsd fel a tárolóedényed
  6. Egészségedre!

Miért szeretjük?

Azon túl, hogy nagyon finom, a kesudió tele van értékes tápanyagokkal. Az olívaolajhoz hasonlóan gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek rendszeres fogyasztása támogatja a szív egészséges működését. Magas a réz és cink tartalma is, amelyek fontos szerepet játszanak hajunk és bőrünk szépségének, egészségének megőrzésében. Magnézium tartalmának köszönhetően nyugtatja az idegrendszert és segíti a jó alvást, így stresszes időszakokban mi gyakran ezt nassoljuk, akár magában is. Bónusz, hogy a gyakori tévhittel ellentétben ez a mag nem hizlal, sőt segíti az egészséges testsúly megtartását.