Hírek, receptek, aktualitások

Csokis mogyorókrém

Szujó-Hencsei Éva
Szujó-Hencsei Éva
2020.10.20 15:30
Csokis mogyorókrém

Isteni csokis mogyorókrém, egy baj van vele, hogy nagyon gyorsan fogy.
Nem tartalmaz tartósítószert, finomított cukrot és állagjavítókat, helyette rengeteg mogyorót és jó minőségű fekete csokit, ráadásul pár perc alatt kész...

Hozzávalók:

200 g törökmogyoró
1 tábla fekete csoki kockákra törve
5-6 szem datolya
1 ek méz
Kb. 1 dl kókusztej
1 csipet só
Opcionális hozzávaló:
Egy kevés chili, éppen annyi, amennyitől egy kicsit pikánsabb lesz - Lehet, hogy szokatlanul hangzik, de hidd el, megéri így is kipróbálni!
Elkészítés:
  1. Először a törökmogyorót öntsd a NutraMilkbe, használhatsz hántoltat vagy hántolatlant is. Mivel a törökmogyoró nagyon kemény mag, ezért kb. 15 perc kell neki a BUTTER programon, amíg kellemesen vajas állagú lesz, és hozzá öntheted a többi hozzávalót.
  2. Ha a mogyoró elérte a kívánt vajas, szinte folyékony állagot, öntsd a gépbe a többi hozzávalót, itt már nyugodtan beleteheted őket egyszerre. 
  3. Indítsd el a MIX programot, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Mivel a negyed óra turmixolás után a mogyorókrém enyhén meleg, így a csokoládé könnyen beleolvad a masszába.

Tipp:

  1. Óvatosan dolgozz, mert a hosszú turmixolási idő miatt a gép és a massza felmelegedhet, ez teljesen normális, de vigyázz, nehogy megégesd a kezed.
  2. Csábító egyszerre minden hozzávalót beleönteni a gépbe már a legelején, a magokkal együtt, ezt tapasztalatból tudjuk. :) De nem javasoljuk ezt a megoldást, mert a folyékony, nedves hozzávalók miatt így sokkal nehezebben készül a "magvaj", hosszabb ideig tart a turmixolás, és nem lesz olyan lágy, krémes a végeredmény. Ezért először mindig a "magvajat" készítsd el a száraz magokból, és csak ezután keverd hozzá a többi összetevőt.