Hírek, receptek, aktualitások

Növényi ital készítés a NutraMilkkel

Szujó-Hencsei Éva
Szujó-Hencsei Éva
2020.10.01 14:15
Növényi ital készítés a NutraMilkkel

Ha teljesértékű, növényi alapú étrenddel szeretnéd támogatni egészséged megőrzését, a NutraMilk egy fantasztikus eszköz lesz számodra a konyhában. Egyszerűen készíthetsz vele növényi italokat, "magvajakat" és smoothiekat vagy akár egy gyors pestot a vacsorához, szóval tényleg multifunkcionális! Ráadásul a növényi italok készítése csak 3-15 percet vesz igénybe a választott magtól/gabonától függően és mindössze három lépés. Mutatjuk is! :)

1. lépés

Helyezd a választott magot/gabonát a NutraMilk keverőtáljába, állítsd be az időzítőt, majd indítsd el a BUTTER programot. A BUTTER program, ahogy a neve is mutatja "magvajat" készít a magokból, mely a következő programok során a vízben jól emulgeálódik, így nagyon kevés maradék képződik. (A gabonákból nem képződik ilyen vajas állagú krém, így itt némivel több maradékkal kell számolni. A tapasztalataink alapján a legtöbb szűrlemény a zabital esetében keletkezik, ami viszont kiválóan használható kásákhoz, müzlikhez, süteményekhez.)

A növényi italok elkészítése a gépben 3-12 percet vesz igénybe. Az, hogy hány percre állítod az időzítőt a választott mag/gabona típusától függ, ehhez bővebb információt a használati utasításban és a NutraMilk készülékhez ajándékként mellékelt receptkönyben találsz.

2. lépés

Amint a BUTTER program lejárt vagy a krém elérte a kívánt állagot, adj vizet a keverékhez, és indítsd el az 1 perces MIX programot. Ekkor a mag/gabonakrém elkeveredik a vízzel és átszűrődik a keverőedénybe épített finom szűrőn, hogy egy bársonyos, ízletes növényi itallá álljon össze.

3. lépés

Indítsd el a DISPENSE programot, nyisd meg a készüléken található csapot, és már csapolhatod is az isteni, adalékmentes, házi készítésű növényi italodat. Ezzel garantáltan le fogod nyűgözni a családodat és a barátaidat.

És hogy szerintünk mi a legjobb benne?

  • Ezer féle variáció elkészíthető percek alatt, csak a fantáziád és a kamrád tartalma szabhat határt.
  • Nem képződik felesleges hulladék, mint a kész, dobozos vagy palackos italok esetében.
  • Csak azt tartalmazza, amit TE szeretnél - nincs felesleges cukor, tartósítószer, állagjavítók.
  • Rengeteg mindenhez passzol: iható magában, kávéhoz, teához, de ha sűrűbbre készíted sütéshez-főzéshez is kiváló.
  • Egyszerre 2 litert is készíthetsz, amely hűtőben, lezárt edényben tárolva 5-6 napig is megőrzi minőségét, így ha rohanósak a hétköznapjaid, nem szükséges minden nap bajlódnod az elkészítéssel.
  • Költséget takaríthatsz meg - a boltban kapható növényi italoknak általában elég borsos az áruk, főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy jellemzően csupán néhány %-ban tartalmazzák a névadó magot/gabonát és  95-98%-uk víz.
  • Te döntheted el, hogy milyen sűrűre készíted az italod, de ha a gyártó alapreceptjeit használod, 15%-os mag/gabona tartalmú italokat készíthetsz, ez azért nagy különbség a boltival összehasonlítva.
  • Könnyen tisztítható, az élelmiszerrel érintkező részek mosogatóban is moshatóak - így többé nem szükséges a fél életedet a konyhában tölteni, ha saját készítésű növényi italt szeretnél fogyasztani. :)

Krémes mandulaital, egzotikus kókuszital, mindenhez passzoló kesuital vagy esetleg az egyre népszerűbb és igazán költséghatékony zabital? Te melyikre szavazol?